MTB de Hondsrug organiseert 6 oktober een spectaculaire MTB Nightride

Altijd al eens mee willen doen aan een MTB Nightride? Dan is dit je kans! Na het succes van afgelopen edities, met maximaal plaats voor 1000 deelnemers staat het vrijdag 6 oktober voor de vierde keer weer te gebeuren. Mountainbike vereniging de Hondsrug organiseert op één van de mooiste MTB routes van het Drenthe een spectaculaire nachtrit in het donker. De duisternis geeft mountainbikers extra uitdaging. Je draagt tijdens de tocht een goede led spot (verlichting) op je helm en/of stuur en zo ga je op pad.

De tocht is sinds vorig jaar op een nieuwe locatie, waardoor de club het parcours nog spectaculairder heeft kunnen maken dan voorgaande edities. Dit jaar beloofd de club daar nog een schepje boven op te doen. De mountainbiketocht leidt je over een spectaculaire singeltrack vol met technische uitdagingen door, rond en om  de zandgaten van het bos in Gieten. De route heeft een lengte van ongeveer 8 km en is daarom voor zowel beginners, als gevorderden goed te doen en mag zo vaak als gewenst gereden worden.

Bij de start en finish is een verzorgingspost aanwezig. Deelnemers en bezoekers kunnen hier genieten van een spectaculaire lichtshow van rijdende mountainbikespots. De deelnemers komen namelijk meerdere keren met een lus langs, waardoor het aantrekkelijk is hier te komen kijken.

Om de vaste MTB route één van de mooiste van het Drenthe te kunnen blijven behouden is er enorm veel onderhoud nodig. MTB de Hondsrug heeft daarom besloten een gedeelte van het inschrijfgeld te doneren aan MTB Route Gieten.

Wilt u verzekerd zijn van deelname? KLIK HIER om u alvast aan te melden! VOL = VOL

Parcours open vanaf: 19.00 uur
Inschrijving vanaf 18.30 tot 20.30 uur
Kosten € 7,50* (NTFU Leden €5,50*)
Leden van MTB de Hondsrug kunnen gratis deelnemen wanneer zij fietsen in clubkleding

Locatie: Nijslootsweg Gieten

  • Een gedeelte van het inschrijfgeld word gedoneerd aan de vast MTB Route t.b.v. van onderhoud.