Update vrijdag 23-oktober: Geen training volwassenen

Vanaf komende zondag, 25 oktober, wordt er geen training voor volwassenen gegeven, door de aangescherpte maatregelen. Wanneer de maatregelen versoepeld worden, gaan we kijken of we de training voor de volwassen leden ook weer kunnen hervatten. Verder blijven onderstaande maatregelen voor onze jeugdleden van kracht . Houd hier aub rekening mee.

Helaas is het coronavirus in Nederland nog niet onder controle. Zoals jullie allemaal in de persconferentie van dinsdagavond hebben kunnen zien gaan we weer richting strengere maatregelen. Dit doen we met elkaar om meer controle te krijgen, een eventuele tweede lockdown te voorkomen en het belangrijkste voor ieder zijn gezondheid. We hebben de afgelopen weken als bestuur al maatregelen ondernomen om te voldoen aan de verplichte maatregelen vanuit de gemeente AA en Hunze. Verder hebben wij aangestuurd op ieder zijn eigen verantwoordelijkheid om de 1,5 te hanteren. Echter blijkt uit praktijk dat op ons kleine verzamelpunt, voor ons clubhuis dit lastig blijkt te zijn. Dit i.c.m. de aangescherpte maatregelen hebben we een aantal nieuwe afspraken.

Sluiting Clubhuis
Wij moeten helaas ons clubhuis volledig sluiten voor leden. Dit betekent dat er geen koffie/thee en ranja meer word geschonken voor en na de trainingen, dus ook niet op het grasveld. Ook het toilet is alleen bij uitzondering en hoge nood na toestemming beschikbaar. Houd hier dus rekening mee voor vertrek. Trainers en begeleiders van de club mogen nog wel naar binnen voor het pakken van eventuele trainingsmaterialen, maar houden zich ook aan de maatregelen van 1,5 meter afstand en niet meer dan 4 personen tegelijk binnen.

Halen/brengen Jeugdleden
We willen ouders die jeugdleden komen brengen vragen hun kinderen af te zetten bij het hek en gelijk weer te vertrekken. Bij het ophalen willen we ouders vragen niet allemaal bij elkaar te gaan staan bij het hek, je kan even wachten bij de auto en het jeugdlid ophalen als je hem of haar ziet binnenkomen. Let goed op bij het oversteken van de weg.
Op verzoek van de brandweer en gemeente willen we vragen de auto’s niet te parkeren voor de uitrit van Gemeentewerken, de brandweerkazerne en bij de brandkraan op het veldje voor de brandweerkazerne.

Verzamelpunten groepen
Iedereen verzamelt altijd bij de verzamelpunten op het grasveld. Om meer ruimte te creëren hebben we de oudste drie groepen (A, B, C) al verplaatst naar het achterste grasveld. De jongste drie groepen (D, E en F) verzamelen zich voor het clubhuis. Nieuw is dat we de volwassenen gaan verzamelen op het grasveld bij de parkeerplaats. Daar is voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te houden en op die manier komen ze ook niet meer in contact met onze jeugdleden (doorgehaald ivm het niet doorgaan van training volwassenen).

Annuleren trainingen
Helaas krijgen wij ook te maken met trainers/begeleiders die op het laatste moment moeten afzeggen wegens klachten. Wij zullen er alles aan doen om de trainingen door te kunnen laten gaan, maar het kan voor komen dat een bepaalde groep niet kan worden voorzien van trainers en begeleiders. Houd dus voor vertrek de website in de gaten of alles door gaat. Dit communiceren wij via de website.

Handhaving
Er zullen vanaf nu altijd één of twee mensen bij het hek staan om bovenstaande maatregelen te controleren en te handhaven.

Begeleiders
We zijn dringend op zoek naar volwassenen die het leuk vinden om af en toe mee te fietsen met de jeugd en de trainer te ondersteunen met zijn les. We stellen het opprijs wanneer je contact opneemt met ons.

Corona – Update 23-10-2020