De dagen worden korter dus de mogelijkheden om ’s avonds te mountainbiken worden steeds kleiner. Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Nightride van MTB-vereniging de Hondsrug die je de kans bieden om in het donker te mountainbiken. Dus heb je altijd al eens mee willen doen aan een MTB Nightride, dan is dit je kans. Na het succes van afgelopen edities, organiseert Mountainbike vereniging de Hondsrug op zaterdag 9 november de zesde Nightride. De route ligt op één van de mooiste MTB-routes van Drenthe. Het belooft weer een spectaculaire tocht in het donker te worden waarbij de duisternis voor extra uitdaging zorgt. Zorg dat je tijdens de tocht goede verlichting op helm en stuur monteert.

Dit jaar vind de tocht werderom plaats in Gasselte. Deze locatie bied namelijk veel uitdagende routes, daardoor de club het parcours nog spectaculairder kan maken dan voorgaande edities. De mountainbiketocht leidt je over een spectaculaire singletrack vol met technische uitdagingen door, rond en om  de zandgaten in Gasselte. Er zijn twee route’s, één van ongeveer 7 km en één van ongeveer 10 km. Deze kunnen achter elkaar gefietst worden en/of meerdere keren.

Hierdoor is de route voor zowel beginners als gevorderden goed te doen en mag zo vaak gereden worden als je wilt (of kunt). Bij de start en finish is een verzorgingspost aanwezig.

Deelnemers en bezoekers kunnen hier genieten van een spectaculaire lichtshow van rijdende mountainbikespots. De deelnemers komen namelijk meerdere keren met een lus langs, waardoor het aantrekkelijk is hier te komen kijken.

Iedereen dient zich in te schrijven op fietssport.nl
Clubleden kunnen zich daar gratis registreren.

Inschrijving geopend vanaf 18.30 tot 20.00 uur
Start om 19.00 uur tot 22.00 uur
MTB Nightride 2019