Het bestuur van MTB de Hondsrug heeft, naar aanleiding van maatregelen die gaan gelden vanaf 3 maart, besloten om op 7 maart de jeugdtrainingen te hervatten. Helaas laten de maatregelen het nog niet toe om ook de training voor de volwassen leden te hervatten.

Een belangrijk punt voor het bestuur om niet voor 7 maart de training te hervatten is het feit dat we fietsen met grote groepen. Gezien de huidige maatregelen en de onbekendheid over de besmettelijkheid van de nieuwe varianten van het virus vinden wij dit niet gepast. Daarbij is de gezondheid van onze leden en trainers/begeleiders natuurlijk van het grootste belang. Maar gelukkig kunnen de jeugdtrainingen weer starten vanaf 7 maart, zodat we dan weer enthousiast – t/m 4 juli (zomervakantie) – iedereen veel kunnen bijleren op mountainbikegebied.

LET OP: Als we op 7 maart weer van start gaan, houd dan rekening met onderstaande punten:

Sluiting Clubhuis
Ons clubhuis blijft helaas tot nader order volledig gesloten voor leden. Dit betekent dat er geen koffie/thee en ranja meer word geschonken voor en na de trainingen, dus ook niet op het grasveld. Ook het toilet is alleen bij uitzondering en hoge nood na toestemming beschikbaar. Houd hier dus rekening mee voor vertrek. Trainers en begeleiders van de club mogen nog wel naar binnen voor het pakken van eventuele trainingsmaterialen, maar houden zich ook aan de maatregelen van 1,5 meter afstand en niet meer dan 4 personen tegelijk binnen.

Halen/brengen jeugdleden
We willen ouders die jeugdleden komen brengen vragen hun kinderen af te zetten bij het hek en gelijk weer te vertrekken. Bij het ophalen willen we ouders vragen niet allemaal bij elkaar te gaan staan bij het hek, je kan even wachten bij de auto en het jeugdlid ophalen als je hem of haar ziet binnenkomen. Let goed op bij het oversteken van de weg.

Op verzoek van de brandweer en gemeente willen we vragen de auto’s niet te parkeren voor de uitrit van Gemeentewerken, de brandweerkazerne en bij de brandkraan op het veldje voor de brandweerkazerne.

Verzamelpunten groepen
Iedereen verzamelt altijd bij de verzamelpunten op het grasveld. Om meer ruimte te creëren hebben we de oudste drie groepen (A, B, C) al verplaatst naar het achterste grasveld. De jongste drie groepen (D, E en F) verzamelen zich voor het clubhuis.

Annuleren trainingen
Helaas krijgen wij ook te maken met trainers/begeleiders die op het laatste moment moeten afzeggen wegens klachten. Wij zullen er alles aan doen om de trainingen door te kunnen laten gaan, maar het kan voor komen dat een bepaalde groep niet kan worden voorzien van trainers en begeleiders. Houd dus voor vertrek de website in de gaten of alles door gaat. Dit communiceren wij via de website.

Handhaving
Er zullen altijd één of twee mensen bij het hek staan om bovenstaande maatregelen te controleren en te handhaven.

Update 24-2: MTB trainingen voor jeugd van start op 7 maart